Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen Rotterdam

Van oudsher de stad met de meeste zware industrie, vol met rokende schoorstenen van de kolencentrales op de Maasvlakte is Rotterdam intussen langzaam een steeds meer duurzame stad aan het worden. Dit natuurlijk niet zonder de hulp van HanVos Solar. Gezien Rotterdam dichtbebouwd is en veel mensen dicht op elkaar leven is het verduurzamen van de stad door middel van zonnepanelen enigszins een uitdaging in Rotterdam. Toch wordt er veel gedaan om deze verduurzaming alsnog mogelijk te maken!

In de hoge gebouwen die Rotterdam kenmerkt lijkt het op zich gemakkelijk om zonnepanelen te plaatsen. Toch moet er hier weer rekening gehouden worden met andere omstandigheden. Zo maakt de hoogte van de gebouwen het moeilijk om de panelen veilig te plaatsen zonder dat zij verschuiven door de wind. Er is hierbij meer ballast nodig om de windbelasting op de hoge gebouwen te ondervangen.

Om dit probleem op te lossen maken we gebruik van speciale software die precies uitrekent hoeveel ballast er nodig is. Zo zijn we er zeker van dat de panelen veilig liggen en tegelijkertijd genoeg rendement maken!

Kleine ruimte maar krachtig rendement

In Rotterdam hebben de daken vaak maar beperkt ruimte voor zonnepanelen. Wanneer er dan toch zonnepanelen geplaatst worden is het belangrijk dat deze de ruimte zo optimaal mogelijk benutten. HanVos Solar biedt dan ook panelen van extra hoge kwaliteit die meer rendement opleveren uit een klein dakoppervlak. Het ontwijken van de schaduw is in een stad met veel hoogbouw ook een uitdaging. Omdat deze niet altijd uit de weg kan worden gegaan werken we met omvormers die zijn uitgerust met een speciaal schaduw management systeem of met optimizers die de maximale productie per paneel kunnen bewerkstelligen.

Rotterdam en groene energie

De Gemeente Rotterdam staat geheel achter deze energietransitie. Zo kunt u op de site van de gemeente veel meer informatie vinden over zonnepanelen, collectieve zonnepaneel projecten maar ook over subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen in combinatie met groene daken!